Безплатни прегледи за остеопороза в "Пълмед"
09:00 07.11.2022г. - 13:00 02.12.2022г.
УМБАЛ "Пълмед"
Описание

В рамките на ежегодната си кампания, Отделението по ревматология на УМБАЛ "Пълмед" стартира на 7 ноември безплатни прегледи за диагностика и оценка на остеопорозата с измервания на костната минерална плътност и консултации за болните с инструкции за диетичен режим, започване, продължаване или промяна в съществуваща до момента терапия на остеопорозата. Безплатните прегледи са с фокус върху жените, но ще се консултират и мъже над 70-годишна възраст или с други рискови фактори, като състояние след орхиектомия.

Кампанията ще продължи до 2 декември, а самите прегледи ще се извършват от понеделник до петък от 9:00ч. до 13:00ч. в кабинет 11 на блок Д, след предварително записване на регистратурата, на тел. +359 32 607 300, или чрез системата Superdoc.bg - https://superdoc.bg/lekar/bezplatni-pregledi-za-osteoporoza.

Превенцията на остеопорозата е процес, пряко свързан с причините за нейното настъпване и за да водим адекватна превенция е необходимо да знаем състоянието на минералната обмяна при конкретния пациент, заяви д-р Любомир Сапунджиев, началник на Отделението по ревматология в УМБАЛ "Пълмед".

 

Местоположение
Карта на Пловдив
Покажи на картата

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Рейтинг
0
Гласували: 0

Новини