Безплатно поставяне на силанти за деца
08:00 13.10.2021г. - 20:00 30.11.2021г.
Dente, ул. "Ген. Данаил Николаев" 74-76, ет. 1
Описание

Безплатно поставяне на силанти на първите постоянни дъвкателни зъби на деца от 5 до 8 г. Кампанията важи до края на ноември и е част от Националната програма за профилактика на оралните заболявания при деца от 0 до 18 г. в България.

Силантите са дентални материали, които защитават от кариес първите постоянни дъвкателни зъби при децата. Постоянните зъби пробиват с по-ниска здравина на емайла. За две години тя узрява и достига своята максимална твърдост. Вдлъбнатините на дъвкателните зъби са дълбоки и тесни и е невъзможно да бъде премахната с четка и паста натрупаната в тях зъбна плака. Бактериите в плаката образуват киселини, които причиняват кариес. Силантите защитават зъбите на Вашите деца от кариес.

Как се поставят силантите? Зъбът се почиства със специална четка. Следва предварителна подготовка със зъболекарски гел за няколко секунди. Зъбът се измива с вода и се подсушава. Силантът се поставя с тънък шприц върху ямките и фисурите (вдлъбнатините). Силантът се втвърдява под действието на светлина от денталната лампа. Образуването на предпазния щит отнема около една минута.

Запазете час за безплатно поставяне на силанти за Вашето дете онлайн с бутона Запази час на https://dente.bg или на 0892 09 30 50.

Работно време на кабинет "Dente": понеделник - петък - от 8.00 ч. до 20.00 ч.; в събота - с предварително записан час.

Местоположение
Карта на Пловдив
Покажи на картата

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Рейтинг
0
Гласували: 0

Новини