Есенен салон на изкуствата: Калейдоскоп от емоции
19:00 01.09.2022г. - 22:00 01.09.2022г.
Римски стадион / Пловдив , 4000 Център, Пловдив
Описание
Един истински "Калейдоскоп от емоции" ви очаква на откриването на Есенен салон на изкуствата на 1 септември.
 
Ако лятото принадлежи на морето, зимата на планината, то есента принадлежи на Пловдив и той, както винаги, е готов да изпълни сетивата с изключителни, разнообразни, многожанрови, творчески, обични, провокативни и ангажиращи събития в сферата на културата. Тази година откриването на Есенния салон на изкуствата Пловдив 2022 г. се реализира под мотото "Калейдоскоп от емоции" и негов своеобразен домакин е Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство "Проф. Асен Диамандиев" в партньорство с Отдел Култура на Община Пловдив, Консорциум "Изкуство и образование", Държавна Опера Пловдив и Държавен куклeн театър Пловдив.
 
Официалното откриване на Есенния салон на изкуствата обединява пет различни локации в активния център, всяка от които ще домакинства няколко различни по жанр и стил изпълнения. И за да е дълга и приветлива вечерта, посветена на изкуствата, събитията ще се повтарят през определен интервал от време. Така публики и изпълнители ще могат да се движат свободно и да избират мигове и творчески послания – своеобразен калейдоскоп от емоции.
 
Старта даваме в 𝟏𝟗:𝟎𝟎 ч. на сцената на Римски стадион, където след приветствията на организаторите, започва не гладиаторска, а впечатляваща музикална "битка", в която тенори и баритони, възпитаници на АМТИИ – Пловдив, но обединяващи континенти, ще представят мощта на вековете и гласовете. Магията на музиката, между оперните изпълнения, ще бъде допълнена и от виртуозни пиеси на тромпет.
 
Забавният образователен и интерактивен спектакъл-шествие на Държавен куклен театър Пловдив и Сдружение "Двама са малко – трима са много" ще превземе главната с "Пешеходна зона" и ще поведе малки и големи на пътешествие от Римския стадион към Стълби "Каменица". Там мелодията на класическите китари и магичният баян ще разказва приказки за различни земи и легенди.
 
Площад "Стефан Стамболов" е традиционна сцена за стихията на музиката – публиката ще може да се наслаждава на впечатляващата компилация на флейта, контрабас и фолк джаз.
 
Прекрасното ново и вече станало любимо пространство на пловдивчани – Форум "Запад", пък ще бъде "дом" на Пловдивската опера, която ще плени слушателите с нежността на дуо арфа и обой.
 
Виенският павилион в Цар-Симеоновата градина ще очаква своите посетители, обживян с творчеството на академичните фолклорни състави на АМТИИ.
 
Събитието се финансира от Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2022.

https://www.facebook.com

За контакти
Местоположение
Карта на Пловдив
Покажи на картата

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Рейтинг
0
Гласували: 0

Други събития
10:00 04.06.2021г. - 21:00 31.08.2021г.
21:00 13.08.2021г. - 23:00 13.07.2021г.

Новини