Концерт: Немска и българска хорова музика
18:00 07.10.2022г. - 20:00 07.10.2022г.
АМТИИ "Проф. Асен Диамандиев" / Пловдив , ул. "Тодор Самодумов" 2
Описание
Концерт "Немска и българска хорова музика" очаква любителите на класическата музика на 7 октомври от 18 ч. в залата на АМТИИ в Пловдив.
 
Музиката свързва - отвъд границите и езиковите бариери. От 2014 г. Млад Ансамбъл Дрезден концертира из Източна Европа за да опознае страните, хората и тяхното пеене. За тази цел се срещаме с хорове в страната домакин и изнасяме концерти заедно с тях. По този начин не само представяме нашата музика от Германия, но и откриваме нови музикални култури и певчески техники.
В България ще се срещнем с Фолк-джаз формацията на Нов български университет в София (диригент: Г. Петков) и Академичния народен хор на Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство "Проф. Асен Диамандиев" в Пловдив (диригент: К. Бураджиев). По време на деветдневното ни пътуване ще посетим забележителности като Рилския манастир или тракийската гробница в Казанлък. С малко късмет може да чуете по улиците и някоя спонтанна извадка от нашата програма.
На концертите си в България Младият ансамбъл ще представи духовна и светска музика от различни епохи, като ще се осмелим да изпълним и български народни песни. Кулминация на концертите ни ще бъдат специално подбрани песни, изпълнени заедно с хоровете домакини.

Концертното турне се осъществява с финансовата подкрепа на Гьоте-институт.
 
Безплатен вход

https://www.facebook.com

За контакти
Местоположение
Карта на Пловдив
Покажи на картата

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Новини