Национален музикален конкурс "Милчо Левиев"
10:00 06.07.2024г. - 18:00 11.07.2024г.
НУМТИ "Добрин Петков" / Пловдив , ул. "Иван Вазов" 23, 4000 Център, Пловдив
Описание

Сдружение за култура и образование "Милчо Левиев" и Община Пловдив, със съдействието на НУМТИ "Добрин Петков" Пловдив имат удоволствието да представят на вниманието на младите пианисти един различен конкурс, така, както неговият патрон Милчо Левиев бе нестандартен музикант – пианист, композитор, аранжор и човек. Първото му издание е предназначено за български пианисти на възраст от 10 до 25 навършени години и ще се проведе от 6 до 11 юли в Пловдив, като в същия период форумът предвижда провеждането на майсторски класове и заключителен концерт на лауреатите на конкурса.

За Милчо Левиев музиката бе едно цяло и в творчеството си той се стремеше винаги да обединява нейните различни видове – класика, джаз и фолклор от различни страни. Маестрото бе от първите и водещите творци в Европа от средата на миналия век, дръзнали да направят тази симбиоза.

Богатото наследство, което той ни остави като философия и авторско творчество и неговият самобитен усет и дълбоко разбиране на музикалната материя ни вдъхнови и накара да създадем настоящия музикален форум като своеобразна среща на две поколения музиканти – майсторите и младите таланти – утрешните майстори.

Журитона първото издание на конкурса е в състав: председател – проф. Людмил Ангелов, членове – Константин Добройков, Антони Дончев, д-р Георги Текев, Вики Алмазиду.

Документите за участие в конкурса се изпращат в електронен формат на e-mail:

milcholevievpianocompetition@gmail.com до 01.06.2024 г. включително.

Повече информация (регламент за участие, нотен материал и заявление) може да откриете тукhttps://bit.ly/milcholevievpianocompetition

За контакти
Местоположение
Карта на Пловдив
Покажи на картата

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Новини