Обучение за НПО и културни институции за стартиране и управление на културна менторска програма
10:00 18.02.2023г. - 16:00 18.02.2023г.
You Are in Plovediv, ул. "Павел Куртевич" 3
Описание
Обучение за НПО и културни институции за стартиране и управление на културна менторска програма стартира Асоциация "Голям брат, Голяма сестра - България" на 18 февруари от 10 ч. в You Are in Plovediv на ул. "Павел Куртевич" 3. Програмата предвижда млади хора с интереси в областта на културата и изкуството да станат ментори на деца и младежи в неравностойно положение, които заедно в рамките на няколко месеца да посещават културни забележителности, мероприятия и творчески работилници.
 
Основните цели са: да се насърчи гражданското участие на младите хора чрез участие в програми за доброволчество/менторство, да се подпомогнат деца и младежи в неравностойно положение да развият своите социални умения, да открият пълния си потенциал и интереси в областта на културата и изкуствата. Да се овластят маргинализирани групи от местните общности чрез смислени менторски взаимоотношения и по-лесен достъп до култура.
 
Културната менторска програма не цели да предостави професионално менторство в областта на културата, затова никой от преките участници - ментори и деца, не е необходимо да се занимават професионално с култура и изкуства.
 

https://www.facebook.com

Местоположение
Карта на Пловдив
Покажи на картата

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Рейтинг
0
Гласували: 0

Новини