Премиера на филма "Убийствено"/ Slay в Пловдив
11:30 03.12.2022г. - 13:30 03.12.2022г.
Народно читалище "Алеко Константинов-1954" / Пловдив , Бул. "6 септември" 160, 4000 Капана, Пловдив
Описание
Народно читалище "Алеко Константинов" ви кани на премиера на филма "Убийствено" на 3 декември от 11,30 ч. с вход свободен.
 
“УБИЙСТВЕНО” е пълнометражен документален филм, проследяващ разследванията на режисьорката Ребека Капели, докато тя пътува по света, за да покаже тъмната страна на модната индустрия. Простиращо се през 5 континента, откривателското пътешествие на Ребека отваря вратата към разтърсващите разкрития за грийнуошинга, некоректното етикетиране, жестокостта към животните и прикриването им от някои световноизвестни, луксозни марки. Комбинирайки изчистения стил на списание Vogue и силата на Vice News, филмът “УБИЙСТВЕНО” предоставя задълбочен и отварящ очите поглед към реалностите на днешната модна индустрия за ценни кожи, кожа и вълна, като същевременно посочва пътя към жизнеспособни и устойчиви алтернативи.
Премиерата на “УБИЙСТВЕНО” в България се организира от сдружението за защита на животните “КАЖИ”. Събитието се провежда в подкрепа на Европейската гражданска инициатива Fur Free Europe/“Европа без ценни кожи” - https://evropabezkozhi.eu/.
 
Филмът е съпродуциран от създателите на филмите “Cowspiracy”, “What The Health” и “The End of Medicine”.
 
“УБИЙСТВЕНО” включва мнения и коментари на популярни модни експерти и вдъхновяващи личности от движението за правата на животните - Samata Pattinson, Bandana Tewari, Dana Thomas, Joshua Katcher, Lucy Watson, Earthling Ed, Melanie Joy, Emma Hakansson, Alexi Lubomirski и др.
 
След края на прожекцията ще имате възможност да участвате и в дискусия, свързана с филма.

https://www.facebook.com

Местоположение
Карта на Пловдив
Покажи на картата

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Новини