PURE PLOVDIV
10:00 17.05.2023г. - 18:00 30.09.2023г.
Различни локации
Описание
От май до септември 2023 г., три знакови градски пространства в Пловдив ще бъдат трансформирмирани, от българо – френския артист Християн Бакалов, в обекти на съвременното изкуство. Мащабните инсталации ще променят визуалната среда на Гребната база, Младежкия център и Братската могила. Всяка инсталация е уникална и се прави спрямо пространството, в което се случва. Визуалните инсталации ще могат да бъдат посещавани свободно от гражданите и гостите на града от тяхното създаване до 30 септември 2023 г.
 
Специалните събития и спектакли, включени в рамките на проекта са:
 
- от 17 до 24 май творчески ателиета и работилници за доброволците в Младежкия център;
 
- на 24 май ще бъде представен перформативно – визуалният спектакъл PURE Youth Plovdiv, който бележи началото и откриването на визуалната инсталация на Гребната база, Трибуната и Младежкия център, с участието на доброволци;
 
- на 17 юни ще се състои Церемония по откриването визуалната инсталация на Братската могила, с участието на доброволци и водещите: актрисата и телевизионна водеща Мария – Силвестър и културния антрополог – Ралица Герасимова (ReBonkers Варна), които ще представят имерсивно – перформативен спектакъл - лекция.
 
Християн Бакалов е международно признат танцьор, хореограф и визуален артист, работил с големите имена на съвременната сцена като Ян Фабър, Иво Димчев, Робърт Уилсън, Жером Бел и Флорентина Холцингер. Произведенията на Бакалов са показвани на няколко континента и в много европейски градове. Често пъти визуалните му инсталации са били част от трансформирани публичните пространства на различни градове по света.
 
Събитието се осъществява с подкрепата на община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2023 година, дейността е по проект „Възстановяване и развитие на частни културни организации“ на НФК.
 
Партньори: Община Пловдив; Национален фонд „Култура“; Регионален исторически музей – РИМ, Пловдив; Младежки център – Пловдив; Plovdiv STAGE PARK.

https://www.facebook.com

Местоположение
Карта на Пловдив
Покажи на картата

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Рейтинг
0
Гласували: 0

Свързани събития
18:00 17.06.2023г. - 20:00 17.06.2023г.

Новини