Среща с писателката Светла Панайотова и представяне на романа "Къде сме?"
18:00 14.04.2022г. - 19:00 14.04.2022г.
Народно читалище "Алеко Константинов-1954" / Пловдив , Бул. "6 септември" 160, 4000 Капана, Пловдив
Описание
Среща с писателката Светла Панайотова и представяне на нейния роман "Къде сме" ще се проведе на 14 април от 18 ч. в НЧ "Алеко Константинов" в Пловдив. Книгата е написана с послания най-вече към младите хора. Те са и основните литературни персонажи в романа.
 
Светла Панайотова е родена край Дунава, но живее, работи, твори в Пловдив. Обича да пътува, спортува, общува, изкачва планини, посреща изгреви, изпраща залези. Член е на Дружество на пловдивски писатели. Издала е: книгите: "Вечният кръговрат" (2004 г.) "Море, небе, земя, любов" (2007 г.), "Трепетно очакване" (2014 г.) - стихове, есета, лирически фрагменти и "Азбучен пътеводител на Словото" (2012 г.) - синтез от поезия, белетристика, наука, езотерика.
 
Романът "Къде сме?" е за Любовта и обичта, за приятелството – на фона на значими културни и обществени събития от края
на 2017 г. и през 2018 г. "Къде сме?" е роман за търсенето, намирането, мястото, пътя на всеки човек, народ, целокупност,
в живота на Земята, Космоса.

Авторката прави интересни препратки към езотерични и философски теми, засяга обществени проблеми като миграцията и завръщането на емигрантите отново в Родината. Освен естетическа наслада от текста, читателите ще се запознаят с интересни факти, ще научат повече за българските традиции и обичаи. Книгата изобилства и от красиви природни картини в Родопите – магическа планина, в която Любовта се разгаря още по-силно.
 

https://www.facebook.com

Местоположение
Карта на Пловдив
Покажи на картата

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Новини