Vladimir Vasilev: Home Sweet Home
18:00 13.10.2023г. - 18:00 31.10.2023г.
Балабанова къща / Пловдив , ул. „Константин Стоилов" №57
Описание
Фестивалът Международни фотографски срещи "Социален топос" представя Владимир Василев с "Home sweet home" от 13 до 31 октомври в Балабановата къща. откриването е на 13-и от 18 ч.

Героите от тези две серии изследват концепциите за място и пространство като връзки между хората. Обитаването на каравани или изоставеният дворец азил включва акт на присвояване, който преобразува както мястото, така и индивида чрез ритъма на живот. Притеснението от непознатото, което тези герои предизвикват у нас, ни напомня, че социалната връзка ни свързва с нещо общо. Маржът е необходимо пространство, където гравитират субекти, мисли и следи, които докато чакат признание се шляят по границата.
 
Фаже - историята на един забравен замък
 
През 1998 година група артисти решават да направят своя дом в забравения замък Льо Фаже. Замъкът преди години е бил дом за психиатрично болни в края на живота си.
Артистите от Льо Фаже не са изолирани от останалата част на селото, а по-скоро активно се включват в местната общност. Заедно организират годишен фестивал в замъка, където селяните с радост помагат в кухнята или с издигането на шатрата. Замъкът се е превърнал в жилищно сграда, а артистите-резиденти са неразделна част от селото.
 
Кеят на забравата
 
Кеят Кайен e срещу гарата в град Сет, южна Франция. В Сет го наричаха "кеят на забравата" - там корабите, стари и ръждясали, прекарваха откъснати от морска вода години. В края на този мрачен кей, през нощта, близо до железопътните линии, "маргинали" - както ги наричаме въздържано - живеят своите отхвърляни съдби. Разбира се там има бедност и насилие, но има моменти на благодат и солидарност в това микрообщество.
 
Сериите са част от проекта La France vue d’ici (Франция погледната отвътре) иницииран от фестивала за документална фотография ImageSingulières и най-голямата френска независима медия Mediapart, за който са поканени 24 фотографи, документиращи Франция в продължение на пет години.
 
Владимир Василев е роден 1977 г. в Стара Загора. Учи в Университетът по архитектура, строителство и геодезия в София. През 2001 г. заминава за Франция, където понастоящем живее и работи. Работата му е показвана в множество фотографски изложби и фестивали в Франция, Италия и България.
 
„Международни фотографски срещи“ се осъществяват с финансовата подкрепа на Община Пловдив, Национален фонд „Култура”, Фондация „Зингер-Захариев" и в сътрудничество с Общински институт „Старинен Пловдив“.

https://www.facebook.com

За контакти
Местоположение
Карта на Пловдив
Покажи на картата

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Рейтинг
0
Гласували: 0

Свързани събития

Други събития
10:00 28.05.2021г. - 17:00 28.02.2022г.
13:21 17.08.2021г. - 13:21 17.08.2021г.

Новини